Бащата на изчезналия преди време и намерен след това Сашко от

...
Бащата на изчезналия преди време и намерен след това Сашко от
Коментари Харесай

Бащата на Сашко взе нелеко решение за сина си

Бащата на изчезналия преди време и открит след това Сашко от Перник разкри забавен факт. Детето към този момент върви с проследяващо устройство, което е сложено в якето му. Таткото Александър Цветанов посочи, че устройството е обвързвано с телефона на родителя и във всеки един миг демонстрира местонахождението на момчето с аутизъм, написа " Стандарт ".

Случаят с изгубването на Сашко предизвика кмета на Перник Станислав Владимиров да обещае, че ще даде безвъзмездни устройства за проследявана на над 60 родители на деца и младежи със специфични просветителни потребности, основно от аутистичния набор. Устройствата не са гривни, тъй като аутистите не ги търпят. Наподобяват отдалечено на автомобил. Осигурени са от мобилен оператор, а месечният им абонамент ще се поема от страна на общинската администрация. Те могат да бъдат поставяни в джоб, чанта или закачени с щипка към облеклата. Чрез тях чрез мобилно приложение местоположението на децата ще може да се дефинира незабавно. Сигналът от устройството ще се подава към определени телефони от фамилията към незабавен и надзорен център.

" Подали сме документи за такова устройство. Надявам се скоро да го получим. След като намерихме Сашко, аз самичък сложих такова устройство в якето му. То е към мобилен оператор и е обвързвано с моя телефон. Седи в якето на Сашко и мога да слушам и звуците към него, само че най-важното е, че ми демонстрира точното му местонахождение ", споделя още Александър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР